19 května 2019

KUŘE NA ZELÍ


Kdo by neměl rád recepty z jednoho pekáče! Já dávám zelí pod kuře i víc než uvádím v receptu, protože zbylé zelí je úplně super do slaného štrůdlu.
Tohle je můj oblíbený recept na kuře už od dětství. U nás doma se dělalo i na čerstvém zelí, ale když my teď nakládáme každý podzim plný zelňák, tak používám jen kysané. Mimochodem, náš zelňák už je prázdný! Fakt jsme za zimu snědli asi 30 litrů zelí :-D
Recept na bramborový knedlík zde :)

Ingredience:

4 kuřecí stehna
1 velká cibule
3 stroužky česneku
200 g slaniny vcelku
1 kg kysaného zelí 
máslo
sůl
červená paprika
drcený kmín

podle chuti cukr krupice na doslazení zelí

Postup:

  • Pokrájejte cibuli, česnek a slaninu na kostičky a dejte na dno pekáče.
  • Kuřecí stehna osolte, okořeňte paprikou a drceným kmínem, na každé stehno položte kousek másla, podlijte trochou vody a dejte péct do trouby na 200°C na půl hodiny(zakrýté).
  • Po půl hodině stehna z pekáče vyndejte, do výpeku dejte zelí (pokud máte zelí hodně kyselé, můžete přidat podle chuti cukr), promíchejte a podlijte trochou vody. Na zelí položte stehna, přiklopte a vraťte do trouby na 30-40 minut. Po třiceti minutách pekáč otevřete a dopečte dozlatova.



Žádné komentáře :

Okomentovat