neděle 12. května 2019

JAPCHAE


Japchae je jednoduché korejské jídlo. Naschvál píšu jednoduché, protože se tak možná na první pohled nezná. Ale připravte si všechno podle receptu do mističek a půjde to jako po másle.
Nudle Hosaku ze sladkých brabor jsem koupila v Sapě.
Originální Japchae je přímo z nich. Pokud je nemůžete sehnat, jsou podobné skleněným tenkým nudlím :)
Hovězí maso musí být vhodné na rychlou přípravu. Většinou je problém koupit tak malé množství vyzrálého masa, nejvíc se mi na tyhle případy osvědčilo koupit jeden balený vakuovaný steak (myslím, že teď už je seženete skoro v každém supermarketu, určitě je má Lidl i Billa:).


Ingredience:
4 porce

200-250 g hovězího steakového masa
250 g nudlí Hosaku (nebo skleněných nudlí)
1 střední mrkev
130 g baby špenátu (1 vanička)
1 malá kapie
1 střední cibule
100 g čerstvých hub Shitake

Na ochucení špenátu:
1 stroužek česneku
sezamový olej
sůl

Marináda na hovězí maso:
1 lžíce sójovky (Kikkoman)
1 lžička rýžového vína
1 stroužek prolisovaného česneku
1 lžíce sezamového oleje
čerstvě mletý černý pepř

Marináda na nudle a houby:
4 lžíce sojovky (Kikkoman)
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce sezamového oleje
černý pepř

Dokončení:
3 vejce
sezamová semínka 

Postup:

  • Připravte si obě dvě marinády smícháním všech ingrediencí.
  • Hovězí maso nakrájejte na nudličky a smíchejte ho s marinádou na maso. Nechte 30 minut marinovat.
  • Houby nakrájejte na plátky, přidejte 2lžíce marinády na nudle a houby. Promíchejte a dejte stranou.
  • Vroucí vodou spařte na cedníku špenát. Dejte do misky, přidejte prolisovaný česnek, olej a špetku soli a promíchejte.
  • Nudle uvařte podle návodu na obalu.
  • Vařené nudle sceďte a dejte do misky. Smíchejte je se zbytkem marinády na nudle a houby.
  • Na pánvi opečte postupně každý druh zeleniny zvlášť. Cibuli na nudličky, papriku na tenké proužky, mrkev na julienne, a houby na plátky. Podle potřeby při opékání použijte olej, ale jen minimální nutné množství, aby zelenina nebyla moc mastná. Opečenou zeleninu nechte v misce stranou.
  • Prošlehejte vejce a na pánvi upečte omeletu. Přendejte na prkýnko a pokrájejte na nudličky.
  • Hovězí maso osuště na papírové útěrce. Na pánev kápněte trochu oleje a zprudka ho opečte (stačí 2-3 minuty).
  • Do pánve přidejte nudle a promíchejte a krátce orestujte společně s masem. Nakonec přidejte všechnu opečenou zeleninu a vejce na nudličky, promíchejte.
  • Na talíři posypejte sezamovými semínky.



Žádné komentáře :

Okomentovat