28 dubna 2017

TACOS / Aperitivo Moment


Rok se s rokem sešel a i když jsem myslela, že to letos nestihnu, nakonec to nějakým zázrakem vyšlo :)
Tématem letošního Aperitivo momentu je malé jídlo k drinku, podávané ve vlastním bistru. Takže Bistro32 se otevírá a k drinku z Cinzana se podávají tacos.
Pochutnají si na nich jak vegetariáni, tak i všichni ostatní a nikomu v nich maso určitě chybět nebude :)


Ingredience:
na 12 kusů

3 x 400 g plechovka červených fazolí
3 stroužky česneku
3 lžíce vinného octa
1 lžíce medu
1 lžička rostlinného oleje
1 lžíce uzené papriky
1 lžíčka mletého římského kmínu
1 lžička soli

Guacamole
2 avokáda
1 malý stroužek česneku
2 lžíce nasekaného koriandru
1 chilli paprička
šťáva z 0,5-1 limetky
sůl

Salsa
1 granátové jablko
1 lžička jemně posekaného koriandru
1/4 malé červené cibule

+12 tacos placek
+zakysaná smetana
+podle chuti chilli papričky na přidání

Cinzano drink

1 díl Cinzana
1 díl Ginu
1 díl Toniku
Led
Plátek citrónu 

Postup:

  • V pánvi zahřejte olej, přidejte posekaný česnek a nechte rozvonět. Přidejte zcezené a propláchnuté fazole, ocet, med, koření a osolte. Promíchejte a přibližně 5 minut prohřívejte na pánvi. Plochou vařečkou fazole rozmačkejte a odložte stranou.
  • Guacamole: Avokádo rozmačkejte vidličkou, přidejte pokrájené chilli, prolisovaný česnek, nasekaný koriandr, limetkovou šťávu a osolte. 
  • Salsa: do misky vyklepejte semínka z granátového jablka. přidejte cibuli pokrájenou nadrobno a koriandr. Promíchejte.
  • Nad párou zahřejte tortilly. Mezitím přihřejte fazolovou směs.
  • Do každé tortilly dejte 2 plné lžíce fazolí, lžíci guacamole a lžíci salsy. Nakonec i trochu zakysané smetany a kdo má rád hodně ostré, může navíc přidat i chilli papričky.


Žádné komentáře :

Okomentovat