23 dubna 2017

ZAPEČENÉ PLNĚNÉ BRAMBORY


Když jsme se vraceli z Velikonoc na chalupě, zjistila jsem, že jsou vlastně všechny obchody zavřené a tak oběd na druhý den do práce musím vymyslet z těch zbytků co máme :) 
Jedna z nejlepších věcí na světe jsou pečené brambory. A když je navíc naplníte a až potom zapečete vzniknou z toho božské zapečené plněné brambory. Protože jsou ve stylu "co dům dal", receptu se rozhodně do puntíku nedržte a použijte to, co máte rádi a hlavně co máte zrovna doma (no, mělo by se to k sobě trochu hodit :)).

Ingredience:
7 velkých brambor vařených ve slupce
2 jarní cibulky
pár lístků medvědího česneku 
100 g šunky
1 vajíčko
sůl
pepř
strouhaný sýr na posypání (použila jsem cheddar)

Postup:

  • Brambory uvařte ve slupce doměkka. Nechte lehce vychladnout a pak každý brambor rozkrojte po delší straně. Lžičkou ho opatrně vydlabejte, ne úplně na slupku, nechte přibližně 1-2 cm vrstvu brambory. Vydlabané kousky brambory dejte do misky a vydlabané brambory skládejte vedle sebe na plech (na pečící papír).
  •  Jarní cibulku a medvědí česnek pokrájejte na drobno a šunku na malé kostičky. Vše přidejte do misky k bramborám. Osolte, opepřete a přidejte 1 vajíčko. Vše promíchejte.
  • Každou půlku vydlabané brambory na plechu trochu osolte. Do důlku vložte náplň, uvidíte kolik se vejde, ale určitě tak 3 lžíce, aby byla pěkně do kopečka.
  • Naplněné brambory nakonec posypejte strouhaným sýrem a dejte na 10-15 minut zapéct do trouby na 180° C. Po vytažení z trouby můžete na každý brambor nechat rozpustit malý kousíček másla.
  • Podávejte se zeleninovým salátem.


Žádné komentáře :

Okomentovat