úterý 17. listopadu 2015

KRÁLIČÍ VÝVAR S POHANKOVÝMI CELESTÝNSKÝMI NUDLEMI


Recept na králičí vývar patří k receptu na Králíka na divoko s bramborovo-dýňovou kaší.
A společně tvoří víkendový slavnostní oběd.
Do všech vývarů zeleninu často opékám. Opečená zelenina mu dodá krásně zlatou barvu a ještě lepší chuť.

Ingredience:
králičí kosti + co zbude po vykostění + vnitřnosti
1 mrkev
kousek celeru
1 cibule
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 malá snítka tymiánu
1 bobkový list
1 lžíce soli
1,5 - 2 l vody
+ malé množství másla na opečení zeleniny

Pohankové celestýnské nudle:
40 g pohankové mouky
50 ml mléka
1 vejce
špetka soli
1 lžíce sekané pažitky
+ kousek másla na opečení nudlové placky

Postup:
  • Pokrájejte zeleninu. Cibuli napůl, mrkev také přepulte a kousek celeru pokrájejte na tlustší plátky. Na pánvi všechnu zeleninu opečte do hněda na kapce oleje nebo másla (tak, jak je to vidět dole na fotkách)
  • Do hrnce vložte králičí sketet, vnitřnosti, opečenou zeleninu a všechno koření a bylinky. Vše zalijte vodou a přidejte lžíci soli. Přiveďte k varu a nechte pomalu táhnout 3 hodiny.
  • Po třech hodinách polévku sceďte a přidejte do ní obrané maso. 
  • Na celestýnské nudle v misce smíchejte všechny ingredience. Prošlehejte metličkou a na pánvi na kousku másla upečte tenkou palačinku. Záleží na velikosti pánve. Těsto vyjde na jednu hodně velkou nebo dvě malé palačinky.
  • Po upečení palačinku překrájejte na čtvrtky, ty naskládejte na sebe, nařežte asi 2 mm proužky a ty potom nakrájejte na délku nudlí (asi 2 cm).

Žádné komentáře :

Okomentovat