neděle 28. prosince 2014

BUFFALO HOT WINGS


Perfektní nejen na Silvestra pro velkou bandu přátel, ale i kdykoliv jindy po celý rok :)

Máme štěstí, že kousek od nás je obchod Roberston, kde můžeme koupit tu nejlepší omáčku na křídla  Frank´s Hot Wings Buffalo 
Pro všechny ostatní je e-shop, kde ji můžete koupit taky www.candy-store.cz
Použila jsem a trošku upravila recept z foodnetwork.com

Ingredience:
24ks kuřecích křídel
120g másla
1 lžička Srirachy (nebo např.Tabasca, podle chuti)
0,5 lžičky Worchesterové omáčky
354 ml Frank´s Hot Wings Buffalo
(1 větší lahvička nebo 2 malé)
olej na smažení (1l do pánve, pokud máte, použijte friťák)

Dip z modrého sýra:
250g zakysané smetany (1 malý kelímek)
100g sýra s modrou plísní
sůl, pepř

Příloha:
nakrájená okurka, mrkev nebo řapíkatý celer
pečivo

Postup:
Kuřecí křídla rozpulte, v hlubší pánvi (nebo ve friťáku) rozpalte olej a křídla v něm osmažte.
Oleje použijte dostatek, aby křídla byla potopená. Smažte 10-15minut, až začnou trochu zlátnout. Po vyndání z oleje je nechte položené na kuchyňském papíře, aby se odsál přebytečný tuk (24 křídel jsem v pánvi smažila na třikrát).

V mezičase při smažení si připravte omáčku:
Rozehřejte si máslo a postupně do něj vmíchávejte chilli omáčku (Sriracha,Tabasco), Worchester a omáčku Frank´s Hot Wings Buffalo. Nechte chvíli probublat a vypněte.

Osmažená křídla naskládejte do pekáče a ze všech stran potřete omáčkou.

Dopečte v troubě rozehřáté na 160°C asi 20 minut.

DIP:
Do zakysané smetany vmíchejte najemno nastrouhaný sýr. Podle chuti osolte a opepřete.

Ke křídlům podávejte na špalíčky nakrájenou okurku, mrkev nebo řapíkatý celer, pečivo a pivo.


Použité omáčky


Hotová omáčka na potření křídel:


Smažená křídla:



Křídla s omáčkou před dopečením:


Dip 




Žádné komentáře :

Okomentovat