10 prosince 2014

LINECKÉ CUKROVÍ




Po vanilkových rohlíčcích je linecké klasika číslo 2, která na Vánoce prostě nemůže chybět.
Marmeládu použijte podle chuti, ale u nás doma se linecké slepuje zásadně a jedině červenou marmeládou :) Vlastnoručně vyrobenou z červeného rybízu ze zahrádky.

Na linecké vyrábím pár skleniček zvlášť. Málo slazených, protože sladké linecké těsto je nejlepší slepit kyselejší marmeládou.
Další skvělá marmeláda na linecké je černorybízová.

Ingredience:
210 g hladké mouky
60 g moučkového cukru
140 g másla
2 žloutky
nastrouhaná kůra z 1 citronu

+ marmeláda na slepování 

Postup:
  • Do mísy si prosejte mouku a cukr, přidejte máslo, žloutky a citronovou kůru.
  • Rychle zpracujte těsto, zabalte ho do potravinové fólie a nechte minimálně hodinu odpočívat v lednici.
  • Z těsta vyválejte asi 2 mm silný plát a vykrajujte tvary. Polovinu cukroví udělejte uprostřed s vykrojeným kolečkem (nebo jiným ozdobným tvarem).
  • Pečte na 160°C přibližně 8 minut. Z trouby vyndavejte ve chvíli, kdy začnou okraje růžovět.
  • Po vychladnutí slepujte marmeládou.

Žádné komentáře :

Okomentovat