Nejradši máme ze sirupu limonádu s dávkou čerstvé citrónové šťávy, ledem, zalitou perlivou vodou.
Ingredience:
80 g čerstvých levandulových květů
20 g kyseliny citrónové
1 litr vody
1 citrón (ideálně chemicky neošetřený)
1 kg krupicového cukru
Postup:
- Svařte vodu a vlijte do džbánku, přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a nechte rozpustit a vše nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Do vychladlé vody vsypte levandulové květy a citrón pokrájený na kolečka. Promíchejte a na 2 dny uložte do lednice.
- Po dvou dnech do kastrolku sceďte levandulovou vodu a i květy pořádně vymačkejte, a z nich dostanete maximum. Přisypte 1kg cukru a na mírném plameni nechte cukr zcela rozpustit, ale sirup nevařte.
- Hotový sirup nalijte do horkou vodou vyvařených lahví a uskladněte v chladu a temnu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjdXUwg3yZEHKI4CfPZWsB4c60ufBRoRgug7f8bUa9czqi7DSg_rir3uB9GiQ-KJfJwE3S3W2TlYBTvzx0eHnKjcsFOSIRiBJTg21_mjfQT515DUDeSLL5EuZ7g8edc0waszAPwMZkH07Jn/s640/_DSC0290.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLF4hmerXixv7fNq_qFp3UEs87JoaWHVhk8JMdzxev-WOb2xqjGgfP-PnfaDznbj4-f-B89prWnQUWi3UtQa9PCI0AAt8hsc-278IbQqSeEAueADeMY5epb2GUIjfIczp2UtM5BFGLMFN9/s640/_DSC0257.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihwdleMt9OHRF88X5BXVcki9nIkHdYWb6Lav84ms1i1iDb7DrCZotaLawZqWjUBaRFrnvJApLnCdWtIKMcWkc-bT6ME3c_HhHJvK6S-TnzjC_l9L1V3RH4_hA3SPIdOBpuXbtT_DW3rEAI/s640/_DSC0291.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat