![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0e3M2-AqJDSnfeFo5G32T9dSEttyipIHTbFyibvsbOmMznsxdX5rL3uwSRNvvDpNWYtXiHpGgtwlaSh_OX6lqf6RcMKUkc_VzMnoDzA5SxtGK7aVZsD9M8AjQa1ArziNJa7htoRxbGTn1/s640/IMG_20200820_081156_543.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3CZzwsykL0NRtM1Cm3tbOWoHV8dmYkhp3B6YkJIpCDy0-0SCT_XSOD0Nwun2VlFUv8RTpHwqIb3ZQU8vXEOtEjGalIfO3RSFKA_qaqFgT49rdJAL3oaEuhD6YfPjBB7GEhH78D6i08NRJ/s0/heart_19201_sm+pidi.gif)
Recepty "ze zbytků" většinou na blog nedávám. Kvůli tomu, že každý najde v lednici zbytky jiné a nakonec by kvůli tomu člověk musel nakoupit spoustu věcí a z nich by bylo spousta dalších zbytků :)
Ke konci naší dovči na chalupě jsem utrhla jednu přelostlejší cuketu a rozhodla se do ní zapéct všechny zbytky z lednice. Jednu polovinu jsem naplnila slovenskou směsí alá brynzová pomazánka a druhou půlku balkánsky, ajvarem, zbytkem pečeného masa, balkánským sýrem..
My jsme si tak pochutnali!
Jenom nevím, kolik je to porcí? Cuketa byla docela velká, řekla bych 4 porce, ale víte co? My to se Zdendou snědli na posezení a k tomu ještě mísu hlávkového salátu s octovou zálivkou. Taková to byla dobrota :)
Ingredience:
2-4 porce
1 velká cuketa
sůl
pepř
Slovenská náplň:
100 g brynzy Liptov termizovaná (1 kelímek)
4 plátky sušené šunky (tyrolská šunka, schinkenspeck)
1/3 střední cibule
0,5 lžičky drceného kmínu
0,5 lžičky mleté červené papriky
čerstvě mletý pepř
strouhaný sýr na posypání (např.gouda)
Balkánská náplň:
80 g obraného pečeného masa (např.zbytek grilovaných žeber, kuřete...)
4 plné lžíce ajvaru
2/3 střední cibule
100 g balkánského sýra
sůl
pepř
chilli podle chuti
+ olej na opečení cibule a čerstvá jarní cibulka na posypání
Postup:
- Cuketu omyjte a podélně rozřízněte. Tip: zkuste, jestli se vám vejde do pekáčku, já ji do remosky musela trošku seříznout. Lžící vydlabejte měkký prostředek a cuketu na řezu osolte a opepřete.
- Připravte si náplně. Cibuli pokrájejte na jemno a na lžíci oleje opečte do růžova. Připravte si 2 misky. Do první dejte přibližně třetinu opečené cibule. Přidejte brynzu, pepř, papriku i kmín a drobně pokrájenou sušenou šunku. Dobře promíchejte. Tato směs není potřeba solit, protože šunka i brynza jsou dost slané.
- Do druhé misky dejte zbylé 2/3 cibule, přidejte obrané maso (které můžete posekat na menší kousky), chilli, ajvar a 3/4 rozdrobeného balkánského sýra (zbytek bude na posypání). Vše promíchejte.
- Každou polovinu cukety naplňte jedním druhem náplně a vložte do pekáčku nebo remosky. Balkánskou polovinu posypejte zbytkem rozdrobeného balkánského sýra a slovenskou polovinu posypejte trochou strouhané goudy.
- Pečte na 180°C přibližně 45 minut. Naservírujte na mísu a bohatě posypejte jarní cibulkou.
- Jako přílohu jsme měli čerstvě utržený listový salát s octovou zálivkou.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij5dBc5W5TKK2GVJv0U9c-8njJfamD6FYpyqz06IdvEUlbyL3v69iihz3EJNRnMWJlk3yUH-iyehcrQwWpUzcOzzRjY82WZyetePs6uP8gjG4y9H0SYEFFG3lq7GhzPt6kwLSy_I6KIhis/s640/20200814_132806.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg90ped2sU49W-ooAsl_Bb7nN88Dh3DZzsHX_fmtGytM_21K0gSAzO6WMgh73dieTMO2pLU47kibsyJu4nzdgPyKhBSX_tSDynUmCIWl4VrcuoA1yJnQOMD1BOOrr6jCL89v50tn9NwGt6N/s640/20200814_132811+%25281%2529.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgfc8KoB4TbuNheAbhLYYQ0g6Tqw31TwusPIhl9BSMxGr3ndSLwVHKuXcFNaoHptXRpJLXWJVyqrK7yyZMWhjh-uI1U92eYDFycC5L11sGCwM83w4AlLe6GrSxtJJY44FvibznnQUw-PyJf/s640/20200814_133029.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNN8gpGrTgQtKxgtC2XdG7le-c7H7y8s2a4JW-JWB-Rtfk5BGZpUPoHR13XPtLLj85JChIjziWmZ7fX1lNmQ2MbEPaqI99j93VVzTGCHm3q9KROYBRUWR8wxIwOaijBtIi5IcsTtJUGAOo/s640/20200814_133043.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFYVeI8MEJ-AdyhWwKpRYbxUAfUso6wWIu8PvZFJAs6VsfZQoq5CVmZHKNQpF3qzV9Mo8Pxebu0EtwnxYolQnHMgbYeACz_oaq6fDptvNCYsoV1nKwMzIY7YLkY7etW0S9n6lbnJqRosWq/s640/1597779561561.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat