pondělí 30. září 2019

ASIJSKÉ FAZOLKY


Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo. 
Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.
Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.

Ingredience
4 porce

500 g zelených fazolek
olej
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
100 ml čínského vína Shao xing
50 ml sojové omáčky
10 sušených hub shitake
chilli podle chuti
300 ml vody 
1 lžíce škrobu

 +sezam na posypání

Příloha:
rýže

Postup:

  • Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.
  • Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno. 
  • Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.
  • Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.
  • Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.



2 komentáře :

  1. Pájo, a kdy tam dáváš ty fazolky? Cibule, houby, česnek, koření, víno, sojovka... a fazolky furt nikde. Jsem z toho zmaten.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už tam jsou :) Prostě jsem je nechtěla rozvařit. Díky za upozornění :) P.

      Vymazat