21 listopadu 2018

PEČENÉ KAŠTANY S ROZMARÝNEM


Máte rádi pečené kaštany? My je milujeme! Vlastně vždycky, když jdeme v zimě na trh tak hledáme pečené kaštany a když je mají, hned si je koupíme:)
Doma je většinou pečeme jen tak samotné, ale v Apetitu mě zaujal recept na tyhle kořeněné. Zkusili jsme je a fakt jsou skvělé!

Ingredience
4 porce

500 g jedlých kaštanů
2-3 lžíce másla
4 snítky rozmarýnu
kůra z 1 citrónu
sůl

Postup:

  • Troubu rozehřejte na 200°C.
  • Každý kaštan nařízněte do křížku. Je jedno, jestli ve špičce nebo na straně, ale já je nařezávám tak, že plochou stranou položím kaštan na prkýnko a nahoře ho naříznu zubatým nožem. Jde to lépe než ve špičce a hlavně to jde dobře tím zubatým nožem. Bez naříznutí by kaštany v troubě vybuchovaly a navíc se díky naříznutí dostane chuť koření krásně dovnitř.
  • Kaštany vsypte do pekáčku a pečte 25-30 minut.
  • Potom přidejte rozpuštěné máslo, citrónovou kůru a posekaný rozmarýn a sůl, promíchejte a ještě dejte na 5 minut do trouby.
  • Ihned podávejte.

Žádné komentáře :

Okomentovat