![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvVNHriXG30jsB38KrwHy2sWfbDut9J4TROa9Ug0zbrPqRwRtcsMr4n6SSgg9_yXMUiFJ5otFwwXHZR87PLEiU_7tTL-TRw-ArUQyEDvXymNThKQIy7zF8azlwT4q0PWHN33gX6fOOnchp/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Fenykl jsem zkoušela několikrát a k srdci nám moc nepřirostl. Ale u kamarádky Míši jsem viděla takovou moc lákavou fotku pečeného fenyklu. Dala jsem mu ještě šanci a byla to fakt dobrota!
Perfekní příloha k masu. My jsme si ho tentokrát dali k roastbeefu.
Ingredience:
2 porce
2 bulvy fenyklu
2 lžíce olivového oleje
3 čajové lžičky sezamu (dala jsem černý)
0,5 lžičky kurkumy
sůl
pepř
oregano
Postup:
- Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, odkrojte bubáka a rozdělte na plátky.
- Plátky dejte do mísy, přidejte sezam, kurkumu, sůl, pepř, oregano a olej. Všecho dobře promíchejte a fenykl nechte minimálně 1 hodinu marinovat (já jsem ho nechala asi 4 hodiny, protože jsme mezitím nebyli doma).
- Fenykl dejte do pekáčku a pečte na 190°C 40 minut, občas ho promíchejte.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAN52pKersgXHq_LKXHdqv7HPWrglbfRoNqLCnpUwyLZhWMEDuz8wjYGIM-d_Tn-GHqF8Wi2URqfZA_yQ8kuuCToeRcZm_jsA-XKUavpwzQj8RrLL-jum0rmvHFhhGrL1wYmoIiIdJQ8WF/s640/20180219_081557.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat