07 února 2018

FRANCOUZSKÉ TOUSTY


Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhlety tousty.
Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc :)

Ingredience:

2 porce

pár plátků vánočky nebo mazance (cca 6-8, záleží na velikosti)
2 vajíčka
50 ml plnotučného mléka
0,5 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
máslo (nejlépe přepuštěné - skvělé na opékání)

+ ovoce podle chuti
+ moučkový cukr na posypání (pokud máte vanilkový tak je to jasná volba)

Postup:

  • V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte. 
  • Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem.
  • Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit.
  • Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.



Žádné komentáře :

Okomentovat