sobota 14. prosince 2019

OŘECHOVÉ TYČINKY


Moje nejoblíbenější cukroví je to, kde je co nejvíc vlašáků. Zdenda zase miluje pusinky, Pavlovy a vůbec všechen pečený sníh. Takže tohle je pro nás dokonalé cukroví :)

Ingredience: 
1 plech

Těsto:
220 g jemně mletých vlašských ořechů
180 g cukru moučka
1 bílek

Poleva:
1 bílek
100 g cukru moučka
šťáva z 0,5 citrónu

Poleva nejspíš zbyde, ale dá se dobře použít třeba na zdobení perníčků:)

Postup:

  • V míse smíchejte ořechy, cukr a bílek a vypracujte těsto. 
  • Těsto je lepivější, takže ideální způsob jak ho vyválet je připravit si 2 pečící papíry o velikosti plechu na pečení. Těsto položte na pečící papír, pokud se opravdu hodně lepí, můžete ho lehce poprášit moučkovým cukrem. Těsto přikryjte druhým kusem pečícího papíru a mezi papíry ho vyválejte do placky zhruba 2-3 mm tenké.
  • Připravte polevu. Vyšlehejte bílek s cukrem a citrónovou šťávou do tuha, až se budou tvořit špičky.
  • Troubu zapněte na 175°C.
  • Placku rádýlkem rozkrájejte na obdelníky asi 1,5x5cm, nechte je u sebe. Celou placku potřete polevou tak, aby neprosvítalo nikde těsto.
  • Jednotlivé natřené kousky opatrně přenášejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložte do rozehřáté trouby. Pečte 5 minut na 175°C a teplotu v troubě snižte na 80°C. Dosušte 45 minut.
  • Pozor na připálení bílkové polevy. Než se teplota sníží na 80°C je potřeba je hlídat a troubu v případě potřeby odvětrat.

Žádné komentáře :

Okomentovat