06 března 2017

SALÁT S MEDOVO - HOŘČIČNOU ZÁLIVKOU


Klasická kombinace salát + rajče + okurka je sice dobrá, ale mít jí několikrát týdně k večeři je trochu nuda. Navíc teď v zimě rajčata za nic nestojí a s vybledlými rajčaty nebude stát za nic ani salát.
Já jsem do salátu schopná dát asi opravdu cokoli :) 
A častá otázka, kterou dostávám je: ..a to Ti Zdeněk jí? Jo, jí! A navíc mu to moc chutná.
A já jsem ráda, že můžu vymýšlet každý den novou kombinaci.
Je to zábava :)

Ingredience:
2 porce
Použila jsem lístky "Red Chard" - mladé lístky červené řepy. 
Pokud je neseženete, použijte baby špenát. 

půl vaničky salátových lístků (= asi 4 hrsti)
2 hrsti zelených fazolek (mražených)
1 střední brambora
6 plátků nakládané červené řepy
1 malá červená cibule
3 vajíčka

Medovo - hořčičná zálivka:

1 lžička dijónské hořčice
1 zarovnaná lžička medu
6 lžiček olivového oleje
čerstvě mletý pepř

Postup:
  • Uvařte vajíčka. Nejlepší je, když nebudou úplně natvrdo, ale spíš na hniličku. Záleží na chuti, jak je máte nejradši.
  • Do osolené vody dejte vařit i zelené fazolky. Bramboru se slupkou nakrájejte na tenké plátky a přihoďte je k fazolkám. Vařené brambory a fazolky sceďte. Vajíčka oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny.
  • V míse promíchejte ingredience na zálivku, přidejte propláchnuté salátové lístky a promíchejte tak, aby byla zálivka na každém lístku.
  • Červenou cibuli nakrájejte na proužky a plátky červené řepy na nudličky. 
  • Připravte si 2 talíře a na každý vrstvěte pár plátků brambor, trochu fazolek, trochu salátu, pár nudliček řepy, kousek vajíčka...a tak pořád dál. Kdyby se totiž salát klasicky promíchal, nevypadalo by to vůbec dobře:)
  • Nakonec jste si asi všimli, že v salátu není sůl. Nezapomněla jsem. Brambory a fazolky jsou vařené v osolené vodě, zálivka je hodně výrazná a solit už podle mne není potřeba. Ale zase záleží podle chuti...












Žádné komentáře :

Okomentovat