23 března 2017

BROWNIES S MALINAMI



Když Zdenda poprvé ochutnal kousek brownies, prohlásil " no dobrý, ale chutná to jenom jako čokoláda". Tím přesně brownies popsal. Je to prostě čokoláda :)

Já mám v brownies ráda vlašáky a taky maliny. Vlastně asi ke všem čokoládovým dezertům mi maliny dokonale pasují. Malina tomu dodá šmrnc, nakyslost a taky pěknou barvu. Takže je do těsta vyskládávám jako do bublaniny, aby byla na každém kousku, aby nikdo nepřišel o tu boží chuť.

Ingredience:
plech 25 x 20-25 cm

160 g třtinového cukru
3 vajíčka
200 g másla
300 g čokolády (nejlepší je použít vysokoprocentní)
100 g hladké mouky
40 g kakaa
0,5 lžičky sody

Postup:

  • Rozehřejte čokoládu. Potřebujete na to menší kastrol a misku (ne plastovou), která na něj pěkně pasuje. V kastrolku přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Na kastrol posaďte misku, do ní vložte čokoládu nalámanou na kostičky a máslo a pomalu zahřívejte. Po rozpuštění dejte misku stranou a nechte čokoládu lehce zchladnout.
  • Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Nakonec pomalu vmíchejte čokoládu.
  • Nakonec vmíchejte mouku prosátou s kakaem a sodou a stěrkou umíchejte hladké těsto. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou. Přidejte maliny nebo ovoce dle vlastní chuti. Výborný je například červený rybíz :)
  • Pečte na 170°C 20-25 minut. Dobu pečení je potřeba vychytat podle vlastní trouby, každá peče trochu jinak. U brownies je lepší těsto lehce nedopéct než přepéct. Jsou moc potom suché a tuhé.
  • Hotové vychladlé brownies krájejte na malé čtverečky 5x5 cm


Žádné komentáře :

Okomentovat