čtvrtek 23. března 2017

BROWNIES S MALINAMI



Když Zdenda poprvé ochutnal kousek brownies, prohlásil " no dobrý, ale chutná to jenom jako čokoláda". Je jasný, že mě to nijak nenaštvalo, protože tím přesně brownies popsal. Je to prostě čokoláda :)

Já mám v brownies ráda vlašáky a taky maliny. Vlastně asi ke všem čokoládovým dezertům mi maliny dokonale pasují. Malina tomu dodá šmrnc, nakyslost a taky pěknou barvu. Takže je do těsta vyskládávám jako do bublaniny, aby byla na každém kousku, aby nikdo nepřišel o tu boží chuť.

Ingredience:
plech 25 x 20 cm

130 g třtinového cukru
3 vajíčka
200 g másla
200 g čokolády (nejlepší je použít vysokoprocentní)
110 g hladké mouky

Postup:

  • Rozehřejte čokoládu. Potřebujete na to menší kastrol a misku (ne plastovou), která na něj pěkně pasuje. V kastrolku přiveďte k varu vodu a ztlumte plamen. Na kastrol (na nejmenším hořáku) posaďte misku, do ní vložte čokoládu nalámanou na kostičky a pomalu zahřívejte. Čokoládu rozpouštějte velice pomalu. Po rozpuštění dejte misku stranou a nechte čokoládu lehce zchladnout.
  • Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Začněte pomalu přilívat čokoládu a stále šlehejte na pomalé otáčky. 
  • Nakonec vmíchejte mouku. Těsto vlijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou. Přidejte maliny nebo ovoce dle vlastní chuti. Výborný je například červený rybíz :)
  • Pečte na 170°C 15-20 minut. Dobu pečení je potřeba vychytat podle vlastní trouby, každá peče trochu jinak. U brownies je žádoucí těsto lehce nedopéct než přepéct. Jsou moc potom suché a tuhé.


Žádné komentáře :

Okomentovat