19 března 2017

RÝŽE / POHANKA SE ŠPENÁTEM A KUŘECÍM MASEM



 Nosíme si ho s sebou do práce a komu by se chtělo po večerech dlouze vyvařovat?
Takže je to extra snadné :)
 Rýži nebo pohanku (a určitě můžete použít třeba bulgur nebo to, co máte nejradši), maso i špenát připravím každé zvlášť a nakonec promíchám. 
 Rizoto je rychle hotové a nebudete se po něm cítit těžce. 
Když ho sním, pochutnám si a jsem spokojená.

Ingredience:
4 porce

3 kuřecí stehenní řízky (500 g)
400 g mražených špenátových listů (1 sáček)
3 stroužky česneku
olivový olej
sůl
pepř
250 g rýže (jasmínové) nebo pohanky
strouhaný parmazán na posypání

Postup:

  • Rýži/pohanku uvařte v lehce osolené vodě. 
  • Špenát vsypte do kastrolku, zakryjte a nechte pár minut povolit. Když se částečně rozmrazí a začne pouštět vodu, pokličku odklopte, špenát osolte a nechte ho dovařit doměkka, přibližně 10 minut. Protože pustí dost vody, nechávám ho bez pokličky, ať se voda vypaří. Na posledních pár minut ke špenátu prolisujte česnek.
  • Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Osolte, opepřete a opečte na pánvi, na malém množství oleje.
  • Do pánve k masu přidejte hotový špenát a uvařenou rýži/pohanku a vše promíchejte.
  • Na talíři posypejte strouhaným parmazánem.


1 komentář :