02 listopadu 2014

UDON NUDLE S KACHNÍM MASEM


Na recept si nejdřív ze všeho upečte kachní prsa.
Kůži nařezejte do mřížky, dejte pozor ať nezajedete až do masa.
Já jsem je nepekla, ale dělala metodou sous vide na 56,5°C 4 hodiny. 
Můžete je také upéct na pánvi. Pečte nejdříve kůží dolů asi 7 minut. Potom otočte a ve vypečeném sádle dělejte stejně dlouho i druhou stranu.
Do nudlí jsem prsa stáhla z kůže, ale pokud jí máte rádi, můžete nechat.

Ingredience:
na 2 porce
2 kachní prsa
2 porce udon nudlí
1 cibuli
2 žampiony
4 svazky bok choy
1 lžíci strouhaného zázvoru
1 stonek citronové trávy
2 lžíce sojové omáčky
1 lžička chilli omáčky (např.Sriracha)
1 lžička rybí omáčky
trochu čerstvého koriandru

Postup:
Do růžova pečená kachní prsa nakrájejte na nudličky.
Nakrájejte si také cibuli na proužky a žampiony i bok choy.
Dejte si vařit vodu na nudle.
Udon nudle se většinou prodávají čerstvé a stačí je vařit 3 minuty.
Na pánev dejte trochu oleje, přihoďte citronovou trávu, kterou předtím naklepete paličkou a cibuli, chvíli opékejte a  přidejte žampiony, lžíci strouhaného zázvoru a nakonec bok choy. To restujte už jen krátce a přilijte sojovou a rybí omáčku a chilli.
Z pánve vyndejte citronovou trávu.
Nakonec přidejte na nudličky pokrájená kachní prsa, vařené nudle, vše promíchejte a na závěr posypte sekaným koriandrem.
 


2 komentáře :