úterý 14. října 2014

MASALA CHAI

Masala je indický kořeněný čaj s mlékem. Možná ho znáte z čajoven...
Ale uvařit si ho můžete i doma. Zvlášť teď na podzim se dobře hodí, protože je po koření trošku pálivý a pořádně vás zahřeje :) 
Takže žádný "čaj s mlíkem" jako ze školní jídelny. Brrr!!!
Tohle je lahoda :)


Ingredience:
500ml plnotučného mléka
500ml vody
2 plné lžíce černého čaje Assam
8 hřebíčků
4 tobolky kardamomu
(nebo lžička semínek, pokud nemáte tobolky)
3 tyčky skořice
0,5 lžičky mletého zázvoru
na špičku nože bílý pepř

Postup:
Vodu přiveďtě k varu, přidejte čaj a koření. Povařte asi 2 minuty a přilijte mléko.
Přiveďte opět k varu a odstavte. Oslaďte podle chuti medem.





2 komentáře :

  1. Jednou jsem ho někde pila a strašně mi chutnal. Byl to nějaký chai chai, nevím, jestli je to stejné, nebo aspoň chuťově podobné. Taky jsem si vzpomněla na čaj s mlíkem z jídelny :D ale tenhle mě fakt mile překvapil :-) www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Asi to bude něco podobného. Ještě jsem měla Yogi tea a taky chutnal jako masala :-) Čaj z jídelny nééé :-D

    OdpovědětVymazat