19 října 2022

KARI S TRESKOU


Moje oblíbená příprava mražené tresky. Protože tohle jídlo jí i malá Adélka, jediné koření, které používám je kari. Hodně jemné kari, které vůbec nepálí. Dospělí si podle chuti přidají pepř nebo chilli. Není to žádný zázrak, žádné pravé indické kari, ale je to náš oblíbený recept, který je rychlý a chutná nám :)

Místo oleje můžete použít ghí, místo bazalky petrželku nebo koriandr a pokud máte rádi pálivé, chilli přidejte společně s kari kořením hned na začátku.


Ingredience:

4 porce

4 porce tresky (používám mraženou - kostky)

2 malé cukety (cca 10-15 cm)

olej (na opečení cibule)

1 cibule

1 lžička kari

kokosové mléko

sekaných konzervovaných rajčat

pár lístků čerstvé bazalky

sůl

pepř

podle chuti chilli

+ vařená rýže jako příloha

na ozdobu černý sezam, čerstvá bazalka


Postup:

  • Na oleji opečte jemně pokrájenou cibuli, až začne lehce zlátnout. Přidejte lžičku kari, promíchejte a nechte rozvonět. 
  • Přidejte plechovku rajčat a kokosové mléko, osolte, promíchejte a krátce omáčku povařte, stačí 10 minut. Do omáčky vložte rybu, přiklopte poklicí a nechte dusit 10 minut.
  • Mezitím na trošce oleje opečte pokrájené cukety. Do zlatova opečené cukety přidejte do omáčky a vše nechte ještě 10 minut probublávat.
  • Do hotového kari přidejte čerstvou bazalku, pepř a na talíř servírujte s rýží, posypané černým sezamem.
  • Podle chuti můžete přidat chilli.
RECEPT je i tady: klik!



Žádné komentáře :

Okomentovat