11 listopadu 2022

DÝŇOVÁ HOŘČICE

Dýňová hořčice je letošní poslední recept ve spolupráci s Bzeneckým octem.

Nečekejte klasickou hořčici. Je nasládlá a chutná po dýni, ale díky octu a hořčičnému semínku má i říz.


Ingredience:

6 skleniček po 320 ml


1 kg dýně hokkaido (váha už očištěné dýně)

100 ml oleje (slunečnicový nebo řepkový)

100 ml vody

80 g krupicového cukru

15 g soli

200 ml bílého vinného octa

50 g světlých hořčičných semínek

2 zarovnané lžičky mleté kurkumy

chilli podle chuti


Postup:

  • Hokkaido dýně se nemusí loupat, slupka naopak dodá hořčici (nebo jinému jídlu) krásnou barvu. Takže stačí odkrojit "bubáka" a šťopku, rozkrojit a vydlabat semínka. Očištěnou dýni nakrájejte na kostičky.
  • Kostičky dýně vložte do hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience (chilli dejte podle vlastní chuti a hlavně ostrosti vašeho chilli). Přiveďte k varu, přiklopte poklicí a na mírném plameni nechte 45 minut dusit. Tekutina by se při mírném varu pod pokličkou neměla vyvařit, ale pokud se tak stane, dolijte trochou vody.
  • Po 45 minutách by měla být dýně krásně měkká a celou směs stačí rozmixovat do hladka.
  • Hořčici naplňte do čistých skleniček, zavíčkujte a ještě 20 minut sterilujte na 80°C.




Žádné komentáře :

Okomentovat