![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLeGwezwmXlu7N0N3kHWFldsdTdik3BpGK7L6o53W_84LWBa00l4aNXgDrqeIzlJzzXNZZGAsKPMOZkwSC4_Ob4grCLKZNV1ohb-_5qAKb9w0Osgo_caSoNbdrekv2uSvOMckWd8izcLyd/s640/20200413_173943.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqNhv-KDXCT9oow1r3vkOIH6Z3i7CpXGwGbMlOjGeVxRb2FFjIdUpRUbsd8JULsX2eDrRAli5JSsPVyeEYduxNoYuNggrKbsqGxuh3usPy_aEaGchef4LT7_fIl08lNa6rU2B5D7euB3rg/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Avokádo se u nás v kuchyni moc často nevyskytuje, ale zrovna teď mi jedno padlo do ruky. Jako náhrada majonézy se k vajíčkům skvěle hodí.
Ingredience:
4 porce
1 avokádo
3 vejce na tvrdo
1 lžička citrónové šťávy
4 listy medvědího česneku
sůl
pepř
Postup:
- Avokádo rozřízněte a jednu polovinu ještě rozpulte, nožem vyndejte pecku a lžící vyndejte dužinu.
- 3/4 avokáda rozmačkejte vidličkou úplně dohladka. Přidejte lžičku citrónové šťávy a promíchejte.
- Oloupejte vajíčka a nakrájejte na kostičky. Zbylou čtvrtku avokáda také nakrájejte na kostičky a medvědí česnek nožem nasekejte (podle chuti jemně nebo hrubě).
- Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte.
- Jezte na ještě teplé topince, ozdobené jedlým bejlím. Na fotce: potočnice, fialky, sedmikráska.
Žádné komentáře :
Okomentovat