sobota 16. března 2019

TĚSTOVINOVÝ SALÁT S ČERVENOU ŘEPOU



Mám ráda asi všechno, v čem je červená řepa. Těstovinový salát s červenou řepou si občas kupujeme v práci k obědu, tak proč ho nezkusit udělat i doma :)

Množství salátu uvádím na dvě porce, ale opravdu pořádné porce, které vydají za hlavní chod. Salát můžete jíst buď vychlazený, ale já ho mám radši vlažný. Ne teplý, ale už vůbec ne studený z lednice.

Ingredience:
2 porce

180 g těstovin fusilli  (vrtulky)
100 g žampionů (čím menší, tím lepší)
200 g kuřecích prsou (= jedno větší kuřecí prso)
1 středně velká červená řepa (pečená nebo už koupená předvařená)
1 velká hrst rukoly
olej 
sůl

Dresing:
2 plné lžíce majonézy
2 plné lžíce bílého jogurtu
citronová šťáva (asi půl lžičky)
sůl
pepř

Postup:

  • Nejjednodušší je použít koupenou, předvařenou řepu. Samozřejmně si ji na salát můžete i sami upéct, jak chcete. Syrovou řepu pečte zabalenou v alobalu na 200°C přibližně 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy, ale řepa střední velikosti bude do hodiny určitě pečená. Po upečení ji nechte vychladnout a oloupejte.
  • Do osolené vroucí vody dejte vařit těstoviny. Po uvaření sceďte a propláchněte studenou vodou, ať se neslepí.
  • Kuřecí prsa nakrájejte na kostičky (cca 2x2cm) a osolte. Malé žampiony překrojte napůl, větší na čtvrtiny. Na pánev vlijte trochu oleje a opečte kuřecí prsa, dejte stranou do mísy. Do pánve vsypte žampiony a krátce je orestujte. Hotové žampiony dejte do mísy ke kuřecímu masu. Nechte vychladnout. 
  • Červenou řepu pokrájejte na malé hranolky a dejte do mísy k masu a žampionům. Přidejte i těstoviny a promíchejte.
  • V hrnku smíchejte jogurt, majonézu, citronovou šťávu, osolte a opepřete.
  • Do mísy vlijte dresing a vše dobře promíchejte, přidejte i rukolu.
  • Salát podle chuti nechte vychladit nebo podávejte vlažný.



Žádné komentáře :

Okomentovat