![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1KueHgAsC9xk-0HRBZ0W28dB1nMggnkeWwPyr7LyAgd2EXns4UCMODuNZ3FUMpAk9BMlRxl18bnX8m75Lahi3hzqQHdKzhzjyYJxtVhCYgeCXDDfU1Vfi5VGp0X72CEJKyypjB7LC3HTh/s640/20181030_220530.jpg)
Co s dýňovými semínky? Protože třeba halloweenské mexické dýně jsou jich obzvlášť plné a po vydlabávání dýní jich spousta zůstane!
Nejlepší a nejjednodušší je semínka opražit.
Ingredience:
Dýňová semínka
Olej
Sůl
Postup:
- Očištěná semínka povařte 10 minut ve vodě. Sceďte a osušte.
- Promíchejte s trochou oleje (používám řepkový), rozložte na pečící papír a na 180°C pečte přibližně 25-30 minut, každých 10 minut semínka trochu promíchejte, až budou pěkně zlatavá.
- Nakonec osolte a můžete použít třeba i oblíbené koření, ale my je jen solíme. Nechte vychladnout a můžete křupat :-)
- Pokud máte semínek jen trochu a nechce se vám kvůli tomu roztápět troubu, můžete je povařit a pak opražit na pánvi ve vrstvě oleje. Po opražení nechte přebytečný olej vsáknout do papírové útěrky a semínka osolte. Jenom pozor, semínka po chvíli pražení začnou prskat a sem tam nějaké vystřelí z pánve.
Žádné komentáře :
Okomentovat