![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgoApghd-1ww497r4YlY7w_LC4UqRE-5jr8aIZPHyqUSlpKpf_rEIcpuzLUqTbt4vcp-w9HmLDTio2DD5AFzzagn-pw6ymp_TUpi3kHt1uueswC7_Yk5taEFImg5ajHqEBkQbQxbX8iL1hi/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně :)
Ingredience:
150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového masa (plec)
1 vejce
5 stroužků česneku
sůl
pepř
strouhanka podle potřeby
1 lžíce sušené majoránky
olej na smažení
+ hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal
+ bramborová kaše a kyselé okurky jako příloha
Postup:
- Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
- Vytvarujte karbanátky. Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.
- Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Žádné komentáře :
Okomentovat