28 října 2018

LOŠTICKÝ ŘÍZEK


Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně :)

Ingredience:
150 g olomouckých tvarůžků
400 g mletého vepřového masa (plec)
1 vejce
5 stroužků česneku
sůl
pepř
strouhanka podle potřeby
1 lžíce sušené majoránky
olej na smažení 

+ hladká mouka, vejce a strouhanka na trojobal

+ bramborová kaše a kyselé okurky jako příloha

Postup:

  • Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
  • Vytvarujte karbanátky. Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.
  • Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.


Žádné komentáře :

Okomentovat