30 května 2017

POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY









Rychlá polévka z běžných, dostupných a levných ingrediencí, která vás nadchne svojí chutí.
To je polévka z červené řepy. Pokud teda milujete řepu a kopr stejně jako já, určitě si na ní pochutnáte. 

Ingredience:
4-6 porcí

750 g červené řepy
200 g brambor
1 cibule
1 litr vývaru (zeleninový, ale bez obav použijte i masový)
3 lžíce octa 
hrst posekaného kopru
sůl 
pepř
olej, přibližně 2 lžíce

+ zakysaná smetana

Postup:
  • Červenou řepu, brambory i cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte olej, přidejte zeleninu a přibližně 7 minut ji restujte. Zalijte vývarem, osolte a nechte pomalu vařit 25 minut.
  • Po necelé půlhodince polévku rozmixujte, ochutnejte a podle chuti buď ještě přisolte nebo jenom opepřete a přidejte ocet. S octem opatrně. Já mám radši všechno kyselejší (i když na chuti řepové polévky se doma výjimečně shodneme :)). Než ale vyladíte polévku pro svoje chuťové pohárky, začněte třeba jenom jednou lžící octa, promíchejte a ochutnejte a pak až přidávejte další.
  • Úplně nakonec přidejte jemně posekaný kopr, ten už by se neměl vůbec vařit, aby neztrácel barvu a hlavně chuť.
  • Na talíři přidejte lžíci zakysané smetany.

Žádné komentáře :

Okomentovat