24 května 2017

KUŘECÍ STEHNA S HOŘČICÍ


Nedávno jsem přemýšlela co uvařit do krabiček do práce. A inspiroval mě časopis Albert. Recept jsem si přizpůsobila podle momentálních domácích zásob a nakonec z toho vzniknul perfektní oběd:)

Ingredience:
4 porce

4 kuřecí stehna
4 lžíce oleje 
2 menší žluté cibule
250 g malých žampiónů
3 stroužky česneku
4 snítky tymiánu
sůl
pepř
4 lžíce dijónské hořčice
4 středně velké brambory
Voda nebo kuřecí vývar na podlití

2 plátky toastového chleba
2 lžíce másla

Postup:

  • Stehna osolte a z obou stran je opečete na pánvi na oleji. Opečená stehna vložte do pekáče.
  • Do výpeku na pánev přidejte cibuli pokrájenou na klínky, žampiony (malé vcelku, větší přepulte) a nakonec i česnek pokrájený na tenké plátky. Vše orestujte a přidejte do pekáče ke kuřeti.
  • Každé stehno potřete lžící dijónské hořčice a opepřete čerstvě mletým pepřem. Brambory rozkrájejte na klínky, osolte a také přidejte do pekáčku. Přidejte i tymiánové snítky. Podlijte vodou (nebo kuřecím vývarem) tak aby byl asi 2 cm ode dna. Přiklopte a pečte na 170°C 25 - 30 minut.
  • V robotu rozsekejte toastový chléb, smíchejte ho s máslem a vytvořte drobenku. Stehna posypejte a ještě 20 minut dopečte odkryté dozlatova.












Žádné komentáře :

Okomentovat