15 srpna 2014

POHANKOVÉ LÍVANEČKY S MALINOVOU OMÁČKOU


 Co takhle udělat si o víkendu k snídani lívanečky?
Je to trochu zdravější verze lívanečků. Z pohankové mouky.


Semeno pohanky obsahuje draslík, fosfor, vápník, železo, měď, mangan a zinek.
Dále velké množstí rutinu, který působí léčivě na cévy v celém organismu.
Navíc neobsahuje lepek.
  

Ingredience:
250g podmáslí
1 vajíčko
100g pohankové mouky
2 lžíce javorového sirupu
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
strouhaná kůra z 1 citrónu

+ na omáčku:
200g malin
třtinový cukr

Do podmáslí zašleháme vajíčko, pohankovou mouku a všechny ostatní ingredience - javorový sirup, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, špetku soli a citronovou kůru.
Ušleháme lívancové těstíčko, které necháme chvilku odpočinout (stačí tak deset minut).      
Na pánvi smažíme malé lívanečky.

K lívanečkům svaříme 200g malin, které podle chuti a kyselosti malin osladíme třtinovým cukrem. Já jsem na 200g malin použila 2 lžíce třtinového cukru.
Z uvedeného množství uděláme podle hladu 2-3 porce lívanečků.










Žádné komentáře :

Okomentovat