31 července 2014

RED VELVET CUPCAKES


Máte rádi červenou řepu?
Jestli ano, čtěte dál.

Variant jak upéct Red Velvet je několik.
Už z názvu vyplývá, že potřebujeme červené těsto.
Jedna možnost je, použít do těsta červené barvivo.
Moje oblíbenější cesta je použít červenou řepu.
Těsto má díky ní červenou barvu a navíc jsou muffiny i krásně vláčné.


Řepu můžete použít čerstvou a upéct jí.
Také se dá použít řepa už uvařená, vakuovaná, ale na toto množství určitě nespotřebujete celé balení.



Ingredience:
Na cca 16 kousků

240g červené řepy
190g másla
230-250g krupicového cukru
250g hladké mouky
180ml podmáslí
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička jedlé sody
2 vrchovaté lžíce kakaa

Na krém:
250g mascarpone
200g čerstvého sýra (typu Buko)
2-3 lžičky moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citrónu


Postup:
Řepy po jedné zabalte do alobalu a dejte na hodinu péct do trouby předehřáté na 200°C.
Nechte zchladnout, oloupejte a rozmixujte do pyré.
Bude ho potřeba 125ml.
(V případě použití vakuované řepy stačí jen rozmixovat takové množství, abychom získali 125ml pyré)

Ušlehejte máslo, cukr a vanilkový extrakt.
Postupně přidávejte vejce a mouku smíchanou s kypřícím práškem a sodou.
Nakonec vmíchejte kakao, přilijte podmáslí a řepné pyré.
Dokonale promíchejte, rozdělte do formiček a pečte na 175°C asi 20 minut.

Na krém promíchejte všechny ingredience a muffiny zdobte až těsně před podáváním.




Žádné komentáře :

Okomentovat