01 července 2014

PIŠKOTOVÉ ŘEZY S OVOCEM


 

Ingredience:

Na těsto:
4 vejce
120g krupicového cukru
120g polohrubé mouky
1 lžička citronové kůry
1 lžička prášku do pečiva

Na náplň:
2 mandarinkové kompoty
1 kelímek šlehačky
2 kelímky krémové zakysané smetany
2 lžíce krupicového cukru

Na želé:
2 balení vanilkového pudinku
šťáva z obou mandarinkových kompotů, doplněná vodou do objemu 750ml
2 lžíce krupicového cukru

Postup:
Do mísy rozklepněte vejce, přisypte cukr a šlehejte.
Šlehejte tak dlouho, až vznikne světlá pěna.
Do pěny z vajec a cukru pomalu přišlehávejte prosátou mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru.
Těsto nalijte na plech, vyložený pečícím papírem a
dejte péct do trouby předehřáté na 180°C.
Pečte do zlatova (spíše světle), trvá to asi 10-12 minut, hlídat!

Připravte si želé:
Šťávu z obou kompotů dolijte vodou, abyste získali 750ml tekutiny.
Přidejte cukr a vanilkový puding a důkladně ho v tekutině rozmíchejte.
Povařte, až vznikne krásně hladký krém.

Nechte trochu vychladit a mezitím si připravte krém:

Ušlehejte šlehačku a smíchejte ji se zakysanou smetanou a 2 lžícemi cukru.
Lehce potřete vychladlý korpus a poklaďte ovocem.
Na ovoce rozetřete zbylou náplň a uhlaďte.

Nakonec nalijte želé a dejte do chladu ztuhnout.
 

Žádné komentáře :

Okomentovat