05 března 2022

RYCHLÁ BÁBOVKA


Co na tom, že to je rychlý recept, každá bábovka je slavnostní moučník :)

Drobná vada na kráse. Prasklina v místě čokoládového těsta. Často, když přidám čokoládu tak praskne. Jen s kakaem je to v pořádku. Takže takové upozornění pro estéty. Já osobně radši čokoládovou prasklinu než dokonalý povrch bez čokolády :)



Ingredience:

600 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
170 g moučkového cukru
200 g oleje
400 g mléka
2 vejce

2 lžíce kakaa
40 g hořké čokolády

+ máslo na vymazání formy
+ strouhaný kokos na vysypání formy

Postup:

  • Do mísy vsypte mouku, kypřící prášek a cukr. Promíchejte a přidejte olej, mléko a vejce. Vše dobře promíchejte.
  • Přibližně třetinu těsta dejte zvlášť do misky a přimíchejte 2 lžíce kakaa a nasekanou čokoládu.
  • Troubu předehřejte na 170°C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem.
  • Do vymazané a vysypané formy nalijte světlé těsto a na něj nalijte čokoládové těsto.
  • Pečte přibližně 1 hodinu. Pokud by těsto nahoře už bylo pečené a uvnitř ještě ne, překryjte bábovku alobalem a pečte dál. 
  • Když je v těstě čokoláda, test propečení špejlí jde hůře, protože na špejli ulpívá rozpuštěná čokoláda. Bábovku zkouším teploměrem. Když je uvnitř 93-95°C, je pečená.

Žádné komentáře :

Okomentovat