13 března 2021

GINGER SHOT
















Tuhle meducínu dělám každý podzim, zimu i jaro. Ale právě teď se hodí víc než kdy jindy.

Odvážní si nalijí panáka (většího). Pro koho je to moc velká síla, tak ideální použití je jako ovocnou šťávu = dát cca 3 cm ode dna a dolít studenou vodou. Nebo úplně stejný postup, ale zalít teplou vodou. Horkou vodou by se zbytečně zničilo spousta vitamínů.

P.S. Pokud nemáte odšťavňovač, tak citrusy ručně vymačkejte a zázvor (oloupaný) nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle. Další možnost je citrusy ručně vymačkat a společně s nastrouhaným zázvorem vše rozmixovat.

Uchovávejte zavřené ve sklenici v lednici. Tyhle šťávy jsou vždy nejlepší co nejčerstvější, ale já vždy odšťavním následující množství a to nám vydrží v lednici na celý týden.

Pokud seženete čerstvou kurkumu, můžete kus odšťavnit společně se zázvorem místo sušené.

Na zdraví!


Ingredience:

6 pomerančů (šťáva)

3 citróny (šťáva)

2 lžičky mleté kurkumy 

200 g čerstvého zázvoru

3 lžičky medu

1/3 lžičky kajenského pepře


Postup:

pokud budete používat odšťavňovač:

  • Pomeranče a citróny oloupejte, zázvor omyjte a nalámejte na menší kusy (podle velikosti).
  • Citrusy a zázvor odšťavněte.
  • Do vylisované šťávy vmíchejte med, kurkumu (pokud nelisujete čerstvou) a kajenský pepř.
  • Slijte do uzavíratelných skleniček a uchovávejte v lednici.







Žádné komentáře :

Okomentovat