27 října 2020

PEČENÉ PAPRIKY PLNĚNÉ FETOU

Naše nepálivé balkónové mini papričky plněné fetou. Tahle večeře byla hodně řecká.

Ingredience:
2 porce jako hlavní jídlo

7-10 mini papriček (nebo 3-4 běžně velké)
200 g fety
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
pepř
2 plné lžíce posekaného čerstvého kopru
140 g jogurtu (použila jsem Milko řecký)
1 stroužek česneku
Kalamata olivy

Postup:
  • Papriky rozpulte a vyndejte jádřince. V misce smíchejte olej a ocet a papriky ze všech stran potřete. Nechte (aspoň) půl hodiny marinovat.
  • Mezitím v další misce vidličkou rozmačkejte fetu. Přidejte jogurt, kopr, pepř a prolisovaný stroužek česneku. Dobře promíchejte.
  • Každou polovinu papriky naplňte přiměřeným množstvím sýrové náplně a navrch vmáčkněte vypeckovanou kalamata olivu. 
  • Pečte na 180°C 25-30 minut.









Žádné komentáře :

Okomentovat