čtvrtek 14. června 2018

FRANCOUZSKÝ MEDOVÝ PERNÍK



Tenhle perník je úplně jiný a je boží. Vlastně jsem ten klasický český už asi rok nepekla, peču teď tenhle.  Je medový, lahodný, mandlový...zkuste ho. Já jsem fakt zvědavá, jak vám zachutná.

P.S. Ano, je nízký. Nesnažte se ho péct vyšší z dvojité dávky, protože by se vám kvůli medu v těstě nejspíš připálil.

Ingredience :
(forma na biskupský chlebíček cca 25x10 cm)

120 g hladké mouky
30 g pohankové mouky
50 g neloupaných mandlí, hrubě nasekaných
2 lžičky prášku do pečiva
0,5 lžičky mleté skořice¨
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
4 rozemleté hřebíčky
1/4 lžičky mletého zázvoru
130 g tekutého medu
1 žloutek
80 g másla (+ na vymazání formy)

Postup:

  • V míse smíchejte obě dvě mouky společně s práškem do pečiva, mandlemi a kořením.
  • Přidejte rozpuštěné máslo, med a žloutek, promíchejte, až se vše spojí a vznikne vláčné těsto.
  • Chlebíčkovou formu vymažte máslem a dejte do ní těsto.
  • Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ní nesmí lepit.



2 komentáře :

  1. Dělám jednou za čas dětem medovník a celkově máme rádi podobné recepty, takže tento recept o svátcích vyzkouším, vapadá to výborně! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem zvědavá, jak bude chutnat 😊. Já z něj poprvé byla v rozpacích, že je nízký a tužší než ten český. Ale po ochutnání jsem si ho hodně oblíbila 😋

      Vymazat