28 prosince 2016

VÁNOČNÍ OVOCNÝ SALÁT A NAŠE VÁNOCE NA CHALUPĚ


Už si ani nepamatuju, kdy jsem o Vánocích v Praze viděla sníh.

Letos jsme ale o Vánocích nebyli doma. Vánoce jsme si užívali na zasněžené chalupě. Stromy, ploty, dráty...,prostě úplně všechno bylo omrzlé a vánočně bílé. Byla to krása :)

Naší, ještě napůl rozestavěnou chalupu, jsem vánočně vyzdobila. Pověsili jsme jmelí, zapálili svíčky, zatopili v krbu. Celou chalupou zněly koledy a linula se vůně františků.

O Vánocích máme doma tradičně i velkou mísu s ovocem, na které nikdy nechybí ananas, mandarinky, granátové jablko a banány. A často si děláme ovocný salát. Děláme ho právě z toho ovoce, které máme zrovna na míse, takže přináším takovou inspiraci. Koukněte na vaše ovocné mísy a pusťte se do toho :) Výborná je v salátu i čerstvá kokosová dužina nebo větší kousky z vydlabaného kokosového ořechu. Salát můžete posypat i jinými oříšky.

Všem přeji krásný nový rok 2017, ať je plný pohody, radosti, lásky a štěstí. P. 💗

Ingredience
pro 2 osoby
1 plátek (kolečko) ananasu (cca 2-3 cm vysoké)
1 banán
1 mandarinka
1 granátové jablko
1/2 karamboly 
1 mučenka
2 lžičky strouhaného kokosu

Postup:

  • Ananasu okrájejte slupku a nakrájejte ho na kostičky. Banán oloupejte a nakrájejte na kolečka. Mandarinku oloupejte, rozdělte na dílky a každý dílek nakrájejte na tři kousky. Z granátového jablka vyklepejte zrnka. 

Víte, jak to jde nejlíp? Granátové jablko překrojíte napůl. Řeznou stranou si ho položte do ruky, roztáhněte prsty, ať zrnka můžou snadno vypadávat a plochou stranou vařečky do něj začněte klepat. Nebojte se vařečkou pořádně přitlačit. Zrnka začnou vypadávat a za pár vteřin budou všechny venku :). 

  • Nakonec z karamboly odřízněte pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek opět nakrájejte na kostičky. 
  • Všechno pokrájené ovoce dejte do mísy, přidejte vydlabanou dužinu z mučenky a lžičku kokosu a promíchejte. Nakonec ještě posypejte lžičkou kokosu a ozdobte hvězdičkami karamboly.
 
 
 
 
 
 

4 komentáře :

  1. Také preju vše krásné do Noveho roku!! Moc vám to spolu sluší a vas blog je můj nejoblíbenější .Už se těším na další inspiraci v novem roce :-) Jana p.s. krásné vánoční fotky. Dýchá z nich krásná atmosféra, tady na štědrý den pršelo ..

    OdpovědětVymazat
  2. Byla to nádhera, krásně jsme si Vánoce užili.Jsem ráda, že i z fotek to tak působí😊 Moc děkuji za krásný komentář❤ Z takových mám vždycky největší radost :-) P.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den Pavlíno, chystám se vám už delší dobu napsat (snad vás potěší, že toto je můj první komentář na internetu vůbec :-), a také jsem s vámi zažila druhou premiéru, když jsem pro vás hlasovala v bloggerské soutěži). Jsem moc ráda, že jsem váš blog objevila. Pro mě mezi všemi vede, moc hezky udělaný a hlavně je vidět, že je připravovaný s láskou a ne pro efekt :-). Do nového roku vám přeji zdraví, ať se vše daří a máte stále chuť se dělit. Mějte se hezky, Irena

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Ireno, to je krása, podívat se poprvé v roce 2017 na blog a hned najít tak milý komentář, děkuji 😊. I vám do nového roku přeji hodně zdraví, štěstí, pohody a lásky 🍀🍀🍀Pavlína

    OdpovědětVymazat