18 prosince 2016

RAFAELO KULIČKY



Úplně to vidím, že čím blíž jsou Vánoce, tím víc se v kuchyních koulí různé nepečené kuličky :)
No a Rafaelo kokosové kuličky jsou klasika, kterou koulí spousta lidí, ale pokud je třeba neznáte, přidávám na ně recept. 

V postupu mám odpočívání těsta přes noc v lednici. Můžete udělat i rychlou variantu a kuličky koulet hned, ale odpočívání těsta se mi osvědčilo. Kuličky jsou pak o hodně líp. A přišla jsem na to náhodou, když jsem měla doma jenom 1 pytlík kokosu a nezbylo mi tak na obalování kuliček. Nechala jsem těsto v lednici a od té doby to jinak nedělám :)

Ingredience
na cca 50 kuliček

1 konzerva slazeného Salka
200 g strouhaného kokosu

+ cca 50 ks mandlí

+ miska kokosu na obalování kuliček

Postup:

  • V míse smíchejte Salko a kokos. Misku přetáhněte potravinovou fólií a nechte přes noc v lednici. Salko se do kokosu pěkně vsákne a kuličky vám pak půjdou koulet o hodně líp.
  • Druhý den připravte mandle. Do kastrolku dejte vařit vodu. Do vroucí vody vsypte mandle, vypněte a nechte chvilku stát. Sceďte a mandle oloupejte. (Kdo třeba ještě mandle neloupal, tak mandle jde po spaření jakoby vymáčknout ze slupky, jde to dobře ).
  • Lžičkou odebírejte kousky těsta, doprostřed "zabudujte" oloupanou mandli a ukoulejte kuličku - přibližně velkou jako je Rafaelo. Pokud se vám těsto bude už hodně lepit na ruce, stačí si je umýt a zase to půjde dobře.
  • Hotové kuličky obalte ve strouhaném kokosu.

2 komentáře :

  1. mám již hotové v lednici a jsou super vyšlo na 72 kuliček / někde jsem dávala i 2 mandle a někde jen jednu /

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mne opravdu jen 50 :) A to jsem žádné obry nedělala. Já je mám taky ráda. Kvůli chuti i kvůli rychlosti jak jsou hotové :)

    OdpovědětVymazat