![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU0YBJh7tomOtJJ8yWk4L1xyANL3VWRvHdPGHx54JykMJxyHe9eH17bQnCTer57bwGcd6B_uAIYpXS_WTJFrXb6AWvvC4gZSoPE1yk-GHHH6ZFZttWnobwUbLZPWBLtN3q66bmcGVKEAba/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Sýrové knedlíčky jsou skvělé do zeleninových polévek. Ať už děláte zeleninový vývar nebo krémovou zeleninovou polévku.
TIP:
Knedlíčky jsou skvělé do rajské polévky, v tom případě doporučuji vyměnit petrželku za bazalku :)
TIP:
Knedlíčky jsou skvělé do rajské polévky, v tom případě doporučuji vyměnit petrželku za bazalku :)
Ingredience:
200 g 30% eidamu
1 vejce
1 lžička drobně posekané petrželky
1 lžíce másla
50 g hrubé mouky
Postup:
- Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.
- Přidejte vejce, mouku, rozpuštěné máslo a petrželku. Vše dobře propracujte na těsto, z kterého tvořte knedlíčky.
- Knedlíčky vařte ve vodě. Po vyplavání na hladinu ještě 2 minuty.
Knedlíčky se dají zavařit i rovnou do polévky, ale mně vyhovuje víc vaření zvlášť.
Žádné komentáře :
Okomentovat