19 ledna 2019

ČOKOLÁDOVÁ BÁBOVKA



Čokoláda a karamel.
To je sázka na jistotu!
Já byla tentokrát trochu líná a karamel jsem nedělala, ale koupila v Dejvickém koloniálu. A pro milovníky slaného karamelu...taky ho mají 
Každopádně karamel je to perfektní! A už slaný, sladký, chilli, ušetří spoustu času. Ale pokud si ho chcete udělat sami, recept najdete tady, u čokoládových muffinů:)

Ingredience:

130 g třtinového cukru
3 vajíčka
1 prášek do pečiva
120g másla
150 ml 33% smetany
300 g hladké mouky
100 g hořké čokolády
3 lžíce kakaa

Postup:
  • Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Přilijte smetanu a rozpuštěné máslo.
  • Čokoládu nožem nasekejte na jemno. 
  • Do tekuté směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s kakaem, práškem do pečiva a čokoládou.
  • Vše dobře promíchejte.
  • Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou.
  • Vlijte těsto a bábovku pečte na 175°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí (těsto na špejli nesmí lepit).
  • Pokud by povrch bábovky začínal být už dost pečený a vnitřek ne, stačí bábovku překrýt alobalem a v klidu dopéct.
  • Hotovou bábovku ozdobte karamelem. 

Žádné komentáře :

Okomentovat