09 března 2018

INDICKÉ PLACKY ČAPÁTÍ


Na přípravu jednoduché placky se hodí hlavně jako příloha k indickým jídlům, dobré jsou i ke guacamole a nakonec není vůbec špatné je naplnit zeleninou, šunkou s sýrem, srolovat a vzít si je na svačinu.

Ingredience:
8 placek

500 g hladké mouky
200 - 250 ml vlažné vody
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje

Postup:
  • V míse smíchejte mouku se solí, přidejte olej a začněte přilívat vodu. Pro začátek jen 200 ml, ale pokud to bude potřeba, použijte celých 250 ml. Záleží na mouce. Uhněťte tužší těsto.
  • Těsto rozdělte na 8 kousků. Z každého udělejte kuličku a rozválejte ji na tenkou placku.
  • Pečte na suché pánvi. Placky otáčejte ve chvíli, kdy se hodně nafouknou a ještě opečte z druhé strany.

Placky je nejlepší dělat čerstvé. můžete je uchovat do druhého dne, ale nejlépe v sáčku, volně rychle tvrdnou.

Žádné komentáře :

Okomentovat