22 července 2017

RYBÍZOVÝ KOLÁČ S TVAROHEM


Další letní koláč :)
Rybízové keře se krásně červenají (a taky černají) a já sbírám, vyrábím šťávy, marmelády a taky koláče.
A tohle je jeden z těch posledních. S tvarohem. Tak si ho upečte a užijte :) Stejně jako celé léto :)

Ingredience:
1 kulatá koláčová forma

150 g bílého jogurtu (1 malý kelímek)
110 g hladké špaldové mouky
60 g třtinového cukru
1 vajíčko
1 prášek do pečiva

Tvaroh:
250 g polotučného měkkého tvarohu (1 vanička)
2 lžíce třtinového cukru

+ červený rybíz na posypání (přibližně 3-4 hrsti )

+ drobenka z másla, hrubé (nebo polohrubé) mouky a krupicového cukru na posypání

+ máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup:
  • Do mísy vložte všechny ingredience na těsto a dobře promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte několik lžic vody (já jsem přidávala maximálně 3 - záleží totiž na typu jogurtu a na velikosti vajíčka).
  • Tvaroh dobře promíchejte s cukrem a v další misce si připravte drobenku.
  • Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto. Na těsto lžící "poházejte" bochánky tvarohu. Celý koláč nakonec posypejte rybízem a drobenkou.
  • Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C přibližně 30-40 minut.



Žádné komentáře :

Okomentovat