11 června 2017

ODMĚNY PRO PEJSKY


Máte doma pejska a chodíte s ním na cvičák nebo ho sami cvičíte? Tak to určitě znáte. Pamlsků není nikdy dost a pamlskovník ( = pytlíček na odměny) se musí nabíjet každou chvíli :)
Náš Bruno miluje sušené maso a tak jsem nedávno koupila sušičku a maso suším sama. Další pamlsek, který je jeden z těch nejlepších jsou játrové sušenky. Tentokrát jsem je vylepšila strouhanou mrkví a Bruník za ně udělá cokoliv (jo, na fotce to vypadá, že ho ten talířek se sušenkama vůbec nezajímá, ale to jenom předstíral za odměnu několika sušenek :)))
A taky má dneska Bruno svátek, tak všechno nejlepší, chlupáči ❤

Ingredience:
(na 2 plechy)

350 g kuřecích jater
150 g ovesných vloček
150 g mrkve 

Postup:

  • Vločky vložte do  mixéru a krátce rozmixujte. Ne úplně na prášek, ale ať v sušenkách nejsou celé vločky. Dejte stranou na misku.
  • Do mixéru vložte kuřecí játra a rozmixujte je úplně na kaši. Přidejte vločky a strouhanou mrkev a ještě krátce (stačí pár vteřin, ať se vše promíchá) společně promixujte.
  • Směs nalijte na plech vyložený papírem na pečení. Rozetřete na přibližně půl centimetrovou vrstvu a pečte v troubě na 125°C asi půl hodiny.
  • Po vychladnutí rozkrájejte na malé čtverečky.
  • Uchovávejte v krabičce v mrazáku. Pokud potřebujete vzít odměny s sebou třeba na víkend a bojíte se, že nevydrží, upečené a už rozkrájené je ještě můžete dosušit v sušičce.

2 komentáře :

  1. To se mi líbí!!! Už vidím, jak to psům krade kocour!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem je pekla, vypadalo to, že je Brunďovi bude ujídat páníček :-)

      Vymazat