18 ledna 2017

PEČENÉ KUŘE S HRÁŠKEM A KOKOSOVÝM MLÉKEM



Je lednová sobota večer. Venku mrzne, až to praští a hustě sněží. Jsem sama doma a zrovna přemýšlím, co budeme zítra obědvat. Listuju Apetitem....Hmm..Pečené kuře s hráškem a kokosovým mlékem vypadá dobře. Tak tady je malilinko upravený recept (použila jsem víc česneku a míň brambor).

Ingredience:
4 osoby
1 kuře (váha přibližně 1,5 kg)
2 limetky
2 lžíce olivového oleje
300 ml kokosového mléka
sůl + pepř
750 g malých brambůrků
4 stroužky česneku
300 g mraženého hrášku

Postup:

  • Předehřejte troubu na 180°C. Z jedné limetky ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu.Obojí smíchejte s olivovým olejem a kokosovým mlékem. Druhou limetku nakrájejte na tenká kolečka.
  • Poté jemně oddělte kůži na prsou kuřete od masa a opatrně vsuňte kolečka limetky.
  • Kuře dejte na pekáč, mašlovačkou ho potřete směsí z kokosového mléka, podlijte 100 ml vody, osolte, opepřete a poklaďte zbylými kolečky limetky, co se nevešla pod kůži. Vložte do předehřáté trouby. Omyjte brambory a každou přepulte. Po 20 minutách pečení kuřete je přidejte do pekáče. Přidejte i stroužky česneku. Každých 15-20 minut vše potírejte směsí z kokosového mléka a pečte 1,5 hodiny.
  • Dejte vařit vodu do kastrolku, do vroucí vody vsypte hrášek. Vařte přibližně 3-5 minut. Sceďte a na posledních 5 minut ho přisypejte ke kuřeti.


Žádné komentáře :

Okomentovat