07 prosince 2020

VÁNOČNÍ TVAROHOVÁ ŠTOLA




Kdo sledujete můj blog a instagram delší dobu, určitě jste si všimli, že často peču v Remosce a tady na blogu mám dokonce kategorii receptů "remoska", protože tenhle český vynález je úplně perfektní věc a i když mám na chalupě celkem 3 pece, tak obzvlášť v létě nic jiného nepoužívám, protože topení v pecích vydá za několikahodinový pobyt v sauně :)

Ale abychom se dostali k věci, k tomu, co vám teď chci říct. Mého nadšení pro Remosku si všimli v samotné Remosce a vy teď díky tomu můžete využít 10% slevu na cokoliv z eshopu  remoska.  Při objednání stačí zadat kód BISTRO32



A tady je pro vás i další recept z Remosky, voňavá vánoční tvarohová štola.

Trochu jsem si ji upravila podle své chuti a rozinky a kandované ovoce jsem vyměnila za sušené višně a sušené meruňky. 

Ingredience:

na 2 štoly

500 g polohrubé mouky

250 g tučného tvarohu (ve vaničce)

130 g cukru moučka

špetka mleté vanilky 

1 prášek do pečiva

2 vejce

200 g másla, hodně povoleného

50 g sekaných mandlí

50 g sekaných vlašských ořechů

100 g sušených meruněk, pokrájených

100 g sušených višní

citrónová kůra z 1 citrónu

+ rum na naložení sušeného ovoce 

+ 2 plné lžíce másla na potření a moučkový cukr na posypání

  • Postup:
  • Den předem naložte sušené ovoce do rumu. Višně vcelku a meruňky pokrájejte na menší kousky, přibližně o velikosti větší rozinky. Ovoce dejte do uzavíratelné krabičky a zalijte rumem, jen tak těsně, nemusí být potopené. Je to lepší, protože když to s rumem nepřeženete, krásně se do ovoce všechen vsákne a vy nebudete muset ovoce slévat.
  • V míse smíchejte mouku s cukrem a kypřícím práškem. Ve druhé míse smíchejte tvaroh se změklým máslem, citrónovou kůrou a společně s vejci přidejte k mouce a vypracujte hladké těsto. 
  • Těsto položte na pomoučněný vál, rukou roztáhněte/roztlačte do stran a posypejte sušeným ovocem (pokud vám v něm zbyla trocha rumu, nezapomeňte slít) a posekanými ořechy.
  • Těsto zarolujte a ještě ručně trochu prohněťte, tak do něj ovoce a ořechy zapracujete nejlépe. Hotové těsto přikryjte fólií, ať neoschne a nechte 30 minut odpočinout.
  • Těsto rozdělte na 2 poloviny a z každé vytvarujte štolu. 
  • Pečte v Remosce (každou zvlášť) přibližně 30 minut 
  • Mezitím rozehřejte máslo. Upečené štoly dejte chladit na mřížku, každou potřete rozpuštěným máslem a bohatě pocukrujte moučkovým cukrem.











Žádné komentáře :

Okomentovat