neděle 27. srpna 2017

AGLIO OLIO PEPERONCINO....a rajčata navíc


V sobotu jsme vyrazili na trh. Protože jsme k večeři měli v plánu mušle, oběd jsme chtěli vyřešit nějakou rychlovkou. Čerstvé těstoviny a k nim doma vypěstovaná rajčata, česnek a chilli papričky, to je to pravé, když chcete uvařit skvělý oběd do patnácti minut :)

Ingredience:
2 porce

5 lžic olivového oleje
2 porce čerstvých špaget (330 g)
3 stroužky česneku
2 chilli papričky (nebo podle pálivosti a hlavně podle vaší chuti)
16 cherry rajčátek
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
svazek hladkolisté petržele (po nasekání nadrobno by to měla být asi hrst)
Parmazán na posypání

Postup:

  • Dejte vařit vodu na těstoviny. Mezitím připravte ingredience. Česnek nakrájejte na plátky, chilli papričky také. Cherry rajčátka na půlky.
  • Do osolené a vroucí vody dejte vařit těstoviny. Čerstvé špagety stačí vařit 2-3 minuty.
  • V pánvi rozpalte olej a přidejte česnek. Až se rozvoní a začne lehce zlátnout, přidejte i papričky a rajčátka.
  • Vše na pánvi restujte přibližně 3 minuty a přidejte scezené špagety.
  • Přidejte jemně pokrájenou petrželku, sýr a můžete podávat .)

1 komentář :