03 září 2014

27 srpna 2014

RAJČATOVÁ OMÁČKA



Tuhle rajčatovou omáčku na těstoviny si můžete připravit buď v malém množství čerstvou (na 4 porce vydělte recept 5 = 1kg rajčat, 1mrkev atd...) nebo ve velkém množství v rajčatové sezóně a zavařit si jí do skleniček na zimu. 

25 srpna 2014

CIABATTA S OLIVAMI A TYMIÁNEM


Ciabatta je italský bílý chléb, který se peče z hladké mouky. Do těsta se často přidávají
další ingredience a tak z jednoho základního receptu na těsto můžete mít pokaždé jinou chuť ciabatty.
Nejčastěji se do těsta přidávají černé nebo zelené olivy a sušená rajčata. 
Z koření tymián, bazalka nebo rozmarýn.
A nejlepší je čerstvě upečená, ještě trochu teplá.

19 srpna 2014

APPLE PIE - AMERICKÝ JABLEČNÝ KOLÁČ


 U nás doma je nejvíc nejoblíbenější moučník jablečný štrůdl. Když jsem poprvé upekla tento jablečný koláč, okamžitě se oblíbeností zařadil vedle štrůdlu :-)