tag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post8808981544854015807..comments2024-03-07T22:04:33.617+01:00Comments on Bistro32: ŠPALDOVO-ŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉBPavlína ❤ Bistro32.czhttp://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comBlogger32125tag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-54341876434458453382024-03-07T01:11:22.939+01:002024-03-07T01:11:22.939+01:00Super, moc děkuji za komentář a sem ráda, že se po...Super, moc děkuji za komentář a sem ráda, že se podařliAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-64119281755165930852024-03-06T10:27:29.103+01:002024-03-06T10:27:29.103+01:00Dobrý den, děkuji moc za skvělý, jednoduchý, recep...Dobrý den, děkuji moc za skvělý, jednoduchý, recept! Chleb je jemny, nadychany, proste vyborny..Komu se nepodařil, zřejmě děla někde chybu, možná špatný kvasek. Nestihala jsem, kynul o hodinu déle nez mel a pekla jsem na rozpáleném plechu bez vody.. stejne výtečný!! Diky!! Pavlína Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-64167304643214814792023-12-18T23:51:15.699+01:002023-12-18T23:51:15.699+01:00Dobrý den, zkuste to a uvidíte. Já občas peču jen ...Dobrý den, zkuste to a uvidíte. Já občas peču jen na plechu, ale hrnec by měl být lepší kvůli vytvoření vlhkosti. Když peču jen na plechu tak chleba před vložením do trouby postříkám vodou.Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-45389116242424819952023-12-13T12:45:55.724+01:002023-12-13T12:45:55.724+01:00Dobrý den, musím chléb péct v hrnci. Nestačí rozpá...Dobrý den, musím chléb péct v hrnci. Nestačí rozpálený plech? DekujiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-58656107402041616432023-02-07T10:14:16.033+01:002023-02-07T10:14:16.033+01:00Dobrý den, děkuju za komentář :) Přesně jak píšete...Dobrý den, děkuju za komentář :) Přesně jak píšete a mně se to stalo nedávno. Kvásek po nakrmení bublal jak blázen (takže jsem neměla podezření, že by byl špatný), ale najednou se mi chleba nedařil. Nakonec jsem si poprosila v pekárně o nový kvásek a všechno zase začalo fungovat:) Ještě mě napadá špatná velikost ošatky. Ze 450 g mouky ten chleba není žádný obr, spíš taková běžná velikost, ale jestli paní (komentář výše) přišlo, že bylo těsta málo tak třeba použila ošatku na velký bochník. Tak ať se chleba povede, já už jsem podle tohoto receptu nepekla několik let, ale znám několik lidí, kteří podle něj pečou chleba pravidelně. Hezký den :)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-3277447252405014522023-02-06T11:15:23.591+01:002023-02-06T11:15:23.591+01:00Dobrý den. Ja chleba peču poměrně často, váš recep...Dobrý den. Ja chleba peču poměrně často, váš recept jsem ještě nezkoušela, ale chystám se na něj. Často lidi mívají problém, protože mají špatný kvásek. U kamarádky jsme se nakonec dopracovaly k tomu, že ona kvásek nekrmila, tudíž těsto nemělo jak kynout. Někdy mívají lidé problém v tom, že málo propracují těsto nebo nechávají chléb kynout příliš dlouho a kvásek uhyne ve vlastních plánech, protože je v něm málo vzduchu a kvásek tehdy umře. Vždy bych hledala chybu v kvásku, ne v receptu jak někdo píše. Už se těším až váš recept vyzkouším. Pěkný den :))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-66217554749709571192020-11-02T20:45:57.621+01:002020-11-02T20:45:57.621+01:00Ano, zase roztáhnout. Tohle těsto není řídké a s p...Ano, zase roztáhnout. Tohle těsto není řídké a s pomoučněním to jde dobře. Jinak já teď právě už dělám víc hydratované chleby a místo překládání na pracovní ploše je vytahuju a překládám rovnou v míse, protože jsou hodně řídké. Musím tenhle recept zase někdy zkusit, je to tady opravdu oblíbený recept, tak doufám, že se vám podaří :-)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-47312589885472292252020-11-01T17:26:05.772+01:002020-11-01T17:26:05.772+01:00Ještě nějak nechapu, jak překládat. Poprvně na tře...Ještě nějak nechapu, jak překládat. Poprvně na třetiny chápu. A pak zase roztáhnout na čtverec a přeložit? A co když bude těsto moc řídké a nepůjde natáhnout? Díky za raduAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/18308215983752201910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-59184440461976375252020-11-01T14:18:49.853+01:002020-11-01T14:18:49.853+01:00Tak přesně jsem to nikdy neměřila, ale aby placka ...Tak přesně jsem to nikdy neměřila, ale aby placka z těsta mělo cca 1,5-2 cm na výšku :-)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-9029323457256776802020-11-01T12:51:57.563+01:002020-11-01T12:51:57.563+01:00A na jak velký čtverec těsto vytáhnout?
A na jak velký čtverec těsto vytáhnout?<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18308215983752201910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-30051589418213782112020-04-25T23:11:52.343+02:002020-04-25T23:11:52.343+02:00Pekla jsem dnes poprvé, vynikající!!!Pekla jsem dnes poprvé, vynikající!!!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16490738774838245618noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-59588954496977492112020-02-26T20:57:23.891+01:002020-02-26T20:57:23.891+01:00Moc děkuju, to mám radost :-)! P.Moc děkuju, to mám radost :-)! P.Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-69536597148636415262020-02-26T08:43:48.811+01:002020-02-26T08:43:48.811+01:00Naprosto geniální recept, funguje i bez sáhodlouhé...Naprosto geniální recept, funguje i bez sáhodlouhého hnětení (vařečkou asi 2 minuty) a výsledek strčí do kapsy kdejaký chleba z obchodu!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03995214147456728382noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-9175606376965383512019-10-10T21:35:35.655+02:002019-10-10T21:35:35.655+02:00 :)
:)<br />Martahhttps://www.blogger.com/profile/00253544147273268373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-40414634148778570552019-10-09T20:43:17.394+02:002019-10-09T20:43:17.394+02:00Dobrý den, protože jsem nikdy chleba nepekla moc p...Dobrý den, protože jsem nikdy chleba nepekla moc pravidelně, v lednici jsem vždycky měla sklenici s větším množstvím kvásku, který jsem dokrmovala a odebírala jsem jen trochu na pečení. Takže stejně jako Vy :)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-85779379330600822952019-10-09T15:39:41.266+02:002019-10-09T15:39:41.266+02:00Dobrý den, Pvlíno. Chleba jsem pekla dvakrát, výbo...Dobrý den, Pvlíno. Chleba jsem pekla dvakrát, výborný! Jen mám dotaz ke kvásku - když dělám klasicky s rozkvasem, vždy si nechám lžíci na rozkvasu na další pečení. Jak to děláte Vy? Já jsem měla zásobu, tak nebyl zatím problém ;) Martahhttps://www.blogger.com/profile/00253544147273268373noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-49274959220644778292018-03-23T09:45:17.378+01:002018-03-23T09:45:17.378+01:00Dobrý deň,
ja som podobný piekla so sušenými kvasn...Dobrý deň,<br />ja som podobný piekla so sušenými kvasnicami-dávala som len 1/2 mocca lyžičky a vždy sa mi vydaril. Tento s kváskom som robila už 3x a kombinovala som ražnú múku celozrnnú so pšeničnou chlebovou, aj špaldovú celozrnnú so špaldovou hladkou a vždy sa vydaril super. Posledný som robila zo 150g celozrnnej ražnej a 300g pšeničnej hladkej T650 + 1 malý uvarený nastrúhaný zemiak, kvások len 40g a ten bol najlepší. S cestom sa výborne pracuje, je skôr tuhšie, ale po vykysnutí (12-18 hod.) sa dá krásne prekladať a v ošatke mi vykysne krásne - podľa okolitej teploty 2-2,5 hod. Ďakujem za úžasný recept, jednoduchší a kratší na spracovanie ako s rozkvasom. Ušetrím čas. Ešte raz ďakujem. DanielaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-89075216809587346762018-01-31T21:47:26.169+01:002018-01-31T21:47:26.169+01:00To je super! To ráda čtu, že to podle něj jde :-)To je super! To ráda čtu, že to podle něj jde :-)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-15172296747788537822018-01-31T11:29:34.943+01:002018-01-31T11:29:34.943+01:00Dobrý den, peču ho každý týden a vždycky dopadl vý...Dobrý den, peču ho každý týden a vždycky dopadl výborně. A vím o dalších 4 lidech, co ho taky podle receptu pečou a taky jim krásně vychází :-) Já si myslím, že pani Tereza asi moc neumí péct nebo uhníst těsto :-D Jen jestli jí všechno co upeče nevychází stejně katastroficky a svádí to na špatné poměry :-) Tohle je super chleba! JanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-55615703497093860022018-01-17T18:11:09.092+01:002018-01-17T18:11:09.092+01:00Terezo, já už fakt nevím co napsat. X lidí tyto po...Terezo, já už fakt nevím co napsat. X lidí tyto poměry používá a chléb podle toho upečou krásný. Pokud podle toho receptu chléb neupečete tak nemůžete napsat, že jsou špatně poměry, když to ostatním jde. Nejlepší bude použít ten váš osvědčený recept (jak píšete). Fakt nevím proč máte tak málo těsta, které vůbec nevykyne, když ostatní mají plnou nakynutou ošatku, nevím...Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-4562543553356374692018-01-17T13:17:39.020+01:002018-01-17T13:17:39.020+01:00Jinak osatka byla kulata,klasicka velikost a testo...Jinak osatka byla kulata,klasicka velikost a testo po nakynuti bylo tak do pulky.Dokonce jsem vyzkousela i jiny kvasek a presto to neslo.Vyzkousela jsem tu hroudu upect,ale vzniknul mini chleba,rozhodne ne klasicka velikost,na kterou jsem z jinych receptu zvykla.A pohled na tu hroudu misto chleba,bych plakala �� T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-3725586549374681552018-01-17T13:06:58.629+01:002018-01-17T13:06:58.629+01:00Dobry den,
tak jsem tomu dala druhy pokus a je ste...Dobry den,<br />tak jsem tomu dala druhy pokus a je stejna katastrofa,jako ten prvni.Testo nenakynulo,z osatky neslo ven i po silnem vysypani moukou.Dle me jsou proste vahove pomery mouky a kvasku spatne.Radeji se vratim k vyzkousenym receptum,ktere mi funguji.<br />TerkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-57768412279575992952018-01-06T19:39:12.504+01:002018-01-06T19:39:12.504+01:00Dobrý den, také nevím, kde se stala chyba (viz kom...Dobrý den, také nevím, kde se stala chyba (viz komenty výše, podle receptu ho peklo už více lidí s úspěchem). Nevím jestli jste zkoušela jen jednou, ale jak vidíte tak do ošatky by se mi už víc těsta nevešlo a to není úplně malá :) Pokud máte nějakou hodně velkou ošatku, tak to chce třeba i zdvojnásobit těsto, i když to už by byl obr chleba z 900 g mouky! Těsto je po vykynutí a vyklopení na pomoučněnou plochu řidší, ale postupným překládáním dostane perfektní nelepivou konzistenci. Ošatku vždy vykládám pomoučněnou útěrkou pro lepší vyklopení. Ale pokud bylo úplně všechno špatně jak píšete, zkusila bych jiný recept a třeba se povede :)Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-36334379946156521032018-01-06T11:53:58.361+01:002018-01-06T11:53:58.361+01:00Dobry den,
nevim,kde se stala chyba,ale za me to t...Dobry den,<br />nevim,kde se stala chyba,ale za me to tedy vubec neslo.Testo vykynulo,ake bylo strasne ridke,neslo s nim pracovat,z osatky neslo vyklepnout i po silnem vysypani,navic byl bochnik maly,te mouky mi prijde malo...za me proste recept nefunguje.TerkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8221510016411611782.post-37632911269426039392016-10-02T20:29:15.475+02:002016-10-02T20:29:15.475+02:00Dobrý den, jen ze špaldové jsem kváskový chléb nez...Dobrý den, jen ze špaldové jsem kváskový chléb nezkoušela. I proto, že mám žitný kvásek a krmím ho žitnou moukou...Tak nemám se špaldovým žádnou zkušenost. Navíc žitná se do něj přidává právě pro aktivaci kvásku.Pavlína ❤ Bistro32.czhttps://www.blogger.com/profile/08764852990713570782noreply@blogger.com