pondělí 23. června 2014

JAHODOVÁ MARMELÁDA S VANILKOU


Mňam...léto ve skleničce...a s vanilkou :-)


Ingredience:
2kg jahod
1 vanilkový lusk
1kg cukru krupice
120 ml citronové šťávy

Postup:
Omyté jahody rozkrájené na půlky nasypeme do hrnce a přidáme asi lžíci vody.
Pomalu vaříme asi 15 minut, až jahody změknou.

V této fázi je buď rozšťoucháme šťouchadlem na brambory nebo rozmixujeme nebo necháme tak jak jsou.
Hladká marmeláda bez kousků se hodí na mazání cukroví, ale na palačinky jsou zase dobré kousky jahod v marmeládě..

K jahodám  přidáme cukr, citronovou šťávu, dřeň i celý zbytek z vyškrabaného vanilkového lusku.
Mícháme, vaříme a průběžně sbíráme z hladiny pěnu asi 15 minut.
Marmeládu plníme ještě horkou do vyvařených sklenic. Skleničky uzavřeme víčkem a otočíme dnem nahoru do vychladnutí marmelády.


Žádné komentáře :

Okomentovat